Str. Mures nr. 5, Timisoara+40 (774) 62 33 52 Lun - Sam: 09:00 - 20:00 /

Recuperarea Perineului Dupa Nastere

Cu ajutorul exerciţiilor perineale zona intimă se reface mult mai repede. Epiziotomia, dacǎ a fost efectuatǎ, se vindecǎ mai rapid. Femeile care practică zilnic antrenamentul perineal, cele 10 minute învățate la curs, la primul control după naștere (după 6 săptămâni) în general surprind ginecologul și soțul lor cu putere vaginală și perineală de invidiat!

SE POATE PREGĂTI PERINEUL ÎN ULTIMELE MOMENTE ALE SARCINII?

Chiar dacă ești în ultimele momente ale sarcinii, merită să înveți aceste exerciții pentru „tehnica de relaxare în travaliu” și pentru „schema de recuperarea perineală” după naștere.

Presiunea mărită în timpul travaliului pe șezut și în abdomen reduce circulația zonei pelvice. Transportarea oxigenului și elementelor nutritive este extrem de importantă pentru făt. Prin exerciții ușoare de Gimnastică Intimă între două senzații de contracție, aducem oxigen și elemente nutritive, susținem hrănirea continuă a bebelușului, inclusiv în momentele de expulzie și asigurăm tonicitate (putere de susținere) și elasticitate (capacitatea de relaxare, de întindere) perineului nostru prevenind rupturile.

Graviduțele, care au început să practice măcar cu 4-6 săptămâni înainte de naștere, au simțit în mod evident susținerea dată de metodă în travaliu și au fost mulțumite de efectul de recuperare ale exercițiilor după naștere.

INCONTINENȚA URINARĂ ȘI SARCINA

Conform unui studiu făcut în Ungaria in 2001 cu 35.000 femei: pierderile involuntare de urină afectează 30-38% dintre femeile aflate la prima naștere, 56% dintre cele la a doua naștere, 75% dintre cele care au născut de trei ori – care însă pot fi doar episodice.

Studiul a fost făcut cu femei care nu au practicat nici un stil sau formă de gimnastică perineală.
Țin să subliniez, că rezultatele vorbesc despre efectul sarcinii, și nu despre efectul nașteri, fiindcă nu au fost diferențe între femei cu naștere vaginală sau cu cezariană.

Ne puteti contacta pe site folosind formularul de contact sau la numarul de telefon 0774623352

Share this post

Related Post

De ce este importanta recuperarea dupa nastere ?

Venirea pe lume a unui copil este un miracol pentru fiecare familie, insa  nașterea implică un efort...

Lasă un răspuns