Str. Mures nr. 5, Timisoara+40 (774) 62 33 52 Lun - Sam: 09:00 - 20:00 /

Dorința sexuală după naștere

În acest articol o să vorbim puțin despre repausul sexual după naștere și despre așa zisa dorință sexuală după naștere(libido).

Repausul sexual după naștere întrebarea tuturor mămicilor este când pot să fac sex, dar numai ce au născut. Din păcate nu există un termen bătut în cuie în care femeile își pot reîncepe viața sexuală. Știm toate că nașterea prin cezariană nu este la fel de subzistentă ca cea naturală. Adică vaginul nu este la fel de solicitat în acest caz. Repausul sexual poate fi necesar până la șase săptămâni iar acest lucru poate fi confirmat și la un medic ginecolog.

În plus, anumite femei constată că au o dorință sexuală scăzută după ce au născut. Altele se plâng de durere în timpul raportului sexual, fenomen frecvent întalnit și explicat printr-o scădere a lubrifierii vaginale datorită influențelor hormonale postpartum.

Se recomandă ca începerea activității sexuale să se facă  după controlul la 6 săptămâni după naștere, când medicul se va asigura că vaginul și perineul s-au vindecat, astfel încât sexul să fie atât sigur, cât și plăcut.

Daca nu alăptezi, menstruația poate să apară după 6-8 saptămâni de la naștere sau chiar mai repede; dacă alăptezi, menstruația poate să nu se reia decât după câteva luni, unele mame având o nouă menstruație abia  în momentul înțărcării. Șansele de a avea ovulație în primele 6 săptămâni de la naștere, și în consecință posibilitatea de a rămâne din nou gravidă, sunt foarte scăzute. Totuși perioada exactă în care reapare ovulația este foarte greu de estimat, variind de la o femeie la alta.

Lipsa menstruației și alăptarea la sân nu reprezintă criterii pentru o metoda contraceptivă eficientă, pentru că poți rămâne însărcinată și când alăptezi. Alăptarea doar amână posibilitatea de a rămâne gravidă din nou, dar nu o exclude.

Centrul de recuperare după naștere din Timișoara te poate ajuta să treci cât mai repede de această perioadă prin kinetoterapie și dietă personalizată ce ajută la refacerea vieții sexuale atât într-un mod sănătos cât și sigur!

Ne puteti contacta pe site folosind formularul de contact sau la numarul de telefon 0774623352

Share this post

Lasă un răspuns